Rohkeutta & itsevarmuutta ekaluokka­laisille

 

Starttaa lukuvuosi 2020 vauhdikkaalla rohkeusvalmennuksella. Kasiluokkalaisten vetämä Gutsy Heroes ehkäisee ekaluokkalaisten koulupelkoja ja kiusaamista. Seikkailullinen ja hauska valmennustunti vahvistaa rohkeutta, itsetuntoa ja yhteistyötaitoja. Ilmoita koulusi ensimmäisten joukossa mukaan!

Nuoret ekojen tukena

GutsyHeroes

Suomessa joka kymmenes lapsi joutuu kiusatuksi. Yleisimmillään kiusaaminen on alaluokilla, alkusyksystä. Nuorten kehittämä Gutsy Heroes -valmennus puuttuu tähän ja tarjoaa tukiverkoston yläkoululaisista nuorista. 

Oulun Metsokankaan koulun nuorten luoma Gutsy Heroes pohjautuu heidän omiin kokemuksiinsa. Nuoret halusivat tehdä koulun aloittamisesta turvallista.

”Pohdimme ryhmässämme, että kouluun meno saattaa pelottaa. Meitä itseämme ainakin oli jännittänyt uusi luokka, opettaja, kokeet ja koulutehtävät. Lapset kertoivat meille, että he jännittävät isompaan kouluun siirtymistä ja vanhempia oppilaita”, kertoo Liila Tölli Oulusta. Hänelle tuli valmennuksesta olo, että ryhmä oli tehnyt jotain tärkeää, kun pienempien ei tarvitse pelätä. ”Sanoimme nuoremmille, että jos näette meitä käytävillä, voitte tulla juttelemaan, jos on jotain mielen päällä.”

Ensi syksynä koulunsa aloittaa arviolta noin 60 000 uutta ekaluokkalaista.

Koronatilanteen takia monilta lapsilta on voinut jäädä perinteinen kouluun tutustuminen väliin kokonaan. Maksuton Gutsy Heroes -valmennus antaa lentävän ja pelottoman startin kouluvuoteen poikkeustilanteesta huolimatta. Koulut voivat tulla mukaan kampanjaan koko syksyn ajan, lyhyelläkin varoitusajalla.

Gutsy Go ja sen yhteiskuntavastuukumppani Tradeka tarjoavat ensimmäisille mukaan ilmoittautuneille koulukohtaisen koulutuksen ja apua Gutsy Heroesin toteuttamiseen. Ensimmäisenä ilmoittautuneihin kouluihin on otettu yhteyttä ja sovittu syksyn valmennustuesta. Lisäksi kaikille kesäkuun loppuun mennessä ilmoittautuneille on lähetetty ohjeet valmennuksen pitämiseen.

Vielä ehtii mukaan! Ilmoittaudu oheisella lomakkeella.

Kampanjaa tukee myös Gutsy Go:n kumppani Quru.

Jaa kuvia ja kokemuksia somessa: hashtagilla #gutsyheroes ja tägäämällä meidät @GutsyCollective. Huomaathan, että voimme nähdä vain julkiset postaukset. Julkaise postauksesi muiden iloksi myös Gutsy Go:n FB-sivun seinälle.

VALMENNUS
PÄHKINÄN KUORESSA

 

Katso oheinen ohjevideo!

Yläkoululaiset ryhmäyttävät ekaluokkalaiset vahvaan ja rohkeaan koulun aloitukseen vetämällä heille hauskan ja tarinallisen seikkailuradan koulun jumppasalissa. Radan valmisteluun kuluu nuorilta noin 4h ja läpimenoon yhden ekaluokkalaisten ryhmän kanssa noin 1h.

Radalla on 4 toiminnallista pistettä, jotka vahvistavat luottamusta, rohkeutta, toiveikkuutta ja yhteistyötä.  Kullakin pisteellä keskustellaan teemaan liittyvistä kysymyksistä.

Sankarivalmennuksen saaneet ekaluokkalaiset pääsevät heti tositoimiin, kun käy ilmi, että joku on varastanut valmennukseen varatut pullat. Tiimi lähtee seuraamaan varkaan jälkeensä jättämää johtolankaa, joka vie rehtorinkansliaan. Selviää, että pullat varastanut pahis onkin rehtori! Onneksi tällä Pääpahiksella on heikkous: hän kutiaa. Tuoreet sankarit pelastavat pullat Pääpahiksen kynsistä yhteistyöllä – kutittamalla.

Onnistumista juhlitaan yhdessä pullia syömällä. Yläkoululaiset saattavat ekaluokkalaiset takaisin omaan luokkaansa. Luokassa nuoret jakavat lapsille todistukset valmennukseen osallistumisesta ja kertovat, kuinka heiltä saa pyytää apua ja tukea koko kouluvuoden.

Toteutukseen tarvitset: sankaritiimin (esimerkiksi 1 nuori per 5 ekaluokkalaista), rehtorin, kevyttä rekvisiittaa ja lavastusta seikkailurataan ja sankariasuihin. Ja tietenkin pullia!

Valmennuksen teemat: toiveikkuus, luottamus, rohkeus olla oma itsensä & yhteistyö.

Saat tarkemmat ohjeet ilmoittauduttuasi alta. 

Ole yksi rohkeista

Tietoa vanhemmille